English BeEdu

BeEdu
Importanța unei limbi străine

Importanța unei limbi străine

Alina TĂUCEAN

Este foarte important în zilele noastre să învățăm, să cunoaștem  o limbă de circulație internațională, deoarece avem ocazia de a cunoaște noi culturi  și civilizații. Învățarea unei limbi străine ne ajută să paticipăm la diferite schimburi de experiență cu diferite firme sau unități de învățământ din întreaga lume, să participăm la diferite mese rotunde, seminarii, simpozioane, etc.

Cum viața este pentru noi un adevărat  necunoscut și nu știm foarte multe despre surprizele viitorului, de mici ar trebui sa fim îndrumați spre a îmbrăca  haina cunoașterii unei limbi străine, să fim familiarizați cu ceva nou și să  fim deschiși spre a îmbrățișa cu drag ceva nou, necunoscut, care ne pregatește pentru un viitor blând și aspru.

 Importanța învățării unei limbi se regăsește și în cuvintele filozofului austriac Ludwig Wittgenstein  ”Dacă vorbim o altă limbă, putem percepe cumva o lume diferită”, care ne îndeamnă să absorbim precum un burete tainele unei lumi străine, să ne înzestrăm cu aripi și să zburăm spre  noi orizonturi.

  Cunoșterea unei limbi străine nu este importantă doar pentru carieră, ea este importantă și în petrecerea timpului liber. În zilele noastre avem posibilitatea de a călători în lumea întreagă. Dacă cunoștem o limbă de circulație internațională ne descurcăm cu ușurință în multe destinații  din lumea care ne inconjoară și ne ajută să ”decodăm” misterele acestei lumi. Vreau să închei acest articol cu un proverb franțuzesc drag sufletului meu:”Un om care cunoaște două limbi valorează cât doi oameni”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top