English BeEdu

BeEdu
Importanța învățării limbii engleze

Importanța învățării limbii engleze

Alina MONESCU
Profesoară de limba engleză la Colegiul Național Unirea Brașov

Fie că mergi în tabără ori în vacanță cu ai tăi, ai nevoie de limba engleză pentru a comunica cu ceilalți. Orice țară ai vizita, limba engleză este un must know. Sigur că și alte limbi străine sunt utile, însa știm cu toții că engleza este facil de învățat și cunoscută de toate naționalitățile planetei.

De ce să înveți limba engleză?

  • Pentru ca e ușor de învățat.
  • Pentru că e peste tot: în filme, în muzică, pe youtube, pe ambalaje, pe reclamele promoționale din jurul nostru.
  • Pentru că se poate.
  • Pentru că nu vrei să fii singurul care nu o conoaște.
  • Pentru că TREBUIE.

Acest trebuie final e legat de examenul de bacalaureat. De asemenea, e legat de facultatea din România sau universitatea din străinătate care necesită o echivalare a acestei limbi cu un examen internațional. Studiul în străinătate este imposibil fără cunoașterea a cel puțin unei limbi străine, cu precădere limba engleză. Mai TREBUIE și la jobul ales, să poți comunica cu superiorii și colaboratorii din alte țări.

Cât de importantă este învățarea unei limbi străine? La fel de importantă precum mersul, aș îndrăzni să spun. Cunoașterea acesteia îți facilitează accesul la cultura altor țări, educatie, societate și o comunitate extinsă, din care ai putea face parte și tu.

În concluzie, una dintre cunoștintele de bază în ziua de azi este cunoașterea limbii engleze. Sigur că se poate învăța, la orice vârstă, însă cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine o vei stăpâni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top