English BeEdu

BeEdu
DE CE ESTE IMPORTANTĂ ÎNVĂȚAREA UNEI LIMBI STRĂINE?

DE CE ESTE IMPORTANTĂ ÎNVĂȚAREA UNEI LIMBI STRĂINE?

Elena-Corina ISTRATE
Profesoară la Grădinița cu Program Normal nr.1 din cadrul  Liceului Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” localitatea Panciu, județul Vrancea

Învățarea unei limbi străine reprezintă un atu în zilele noastre. Prin însușirea unei limbi străine de circulație internațională este facilitată posibilitatea comunicării oriunde ne aflăm. Pe fondul circulației persoanelor în afara granițelor țării în scop turistic, cultural, educațional comunicarea cu persoanele care trăiesc în diferite țări poate fi o adevărată provocare.

O limbă străină însușită din copilărie deschide o paletă de întrebări și curiozități din partea copiilor. Astfel, vor dori să afle mai multe despre țara respectivă. Se îmbogățesc cunoștințele ce țin de istoria, geografia, literatura , obiceiuri, sărbători, cultura acestei țări.

Din punct de vedere educațional, dezvoltarea copiilor prin învățarea unei limbi străine se va realiza din toate punctele de vedere. Majoritatea părinților înscriu copiii de la cele mai mici vârste la cursuri de limbi străine deoarece sunt conștienți de faptul că însușirea acesteia poate avea un rol determinant în viitorul copiilor lor, atât la examenul de bacalaureat cât și în ceea ce privește urmarea unei forme de învățământ în afara țării sau de ce nu, în vacanțele petrecute de către unii dintre ei în alte țări fiind modalitatea de acces la culturi noi. 

Prin studierea unei limbi străine se poate afla modul în care gândesc alte societăți, care sunt valorile și experiențele care au condus spre dezvoltarea acestora. Se pot face comparații între culturi sau se pot observa punctele favorabile și nefavorabile ale unei societăți.

Prin intermediul internetului și a multiplelor aplicații ușor de accesat foarte multe persoane de toate vârstele urmăresc diverse informații chiar și sub forma unor filmulețe ce determină îmbogățirea cunoștințelor pentru limba engleză de exemplu.

Copiii, tinerii și adulții deopotrivă urmăresc cântece, jocuri, explicații tehnice, explicații ce țin de mecanică, participă la cursuri, conferințe din cadrul unor proiecte într-o limbă de circulație internațională deoarece acesta aduce oamenii mai aproape, poate lega continente, țări, culturi și civilizații. Fără cunoașterea unei limbi străine ar fi imposibil de realizat pe plan internațional a unor alianțe sau a unor relații internaționale.

Pentru tinerii de acum, cunoașterea unei limbi străine poate constitui un atu pentru obținerea unui loc de muncă tinzând să devină o necesitate în viața de zi cu zi pentru multe categorii profesionale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top