English BeEdu

/*! elementor - v3.17.0 - 08-11-2023 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} BeEdu
Alege să fii educat!

Alege să fii educat!

„Be Educated !” - O fereastră deschisă către o lume întreagă!

Mihaela RUSU
Realizator TV

În ultimii ani am auzit mereu vorbindu-se despre dezvoltare personală. Pentru mulți, dezvoltarea personală, sună a clișeu.  Mahatma Gandhi spunea că: „Omul este produsul gândurilor sale. El devine ceea ce gândește.”

Eu spun: Alege să fii educat! Învață tot ce poți, de fiecare dată când poți, de la oricine; va veni o vreme când vei fi recunoscător că ai făcut lucrul acesta.

Trăim într-o lume în plin proces de globalizare, cu o tendință tot mai mare a oamenilor de a călători. Ne dorim să avem un nivel de cunoaștere ridicat, să avem orizonturile larg deschise, să ne putem orienta în viață, fără probleme. Îmi doresc să fiți în asentimentul meu și să conștientizați că o poartă de acces către această împlinire a visului este reprezentată de fiecare limbă străină studiată, care ne poate deschide noi orizonturi. Cunoașterea cel puțin a unei limbi străine a devenit în ultimul timp o necesitate sau mai bine zis o normalitate.

Maslow spunea că toți oamenii au nevoie să se vadă pe ei înșiși ca fiind competenți, autonomi și cu un potențial nelimitat de creștere. Împlinirea de sine, aflată în topul ierarhiei, se referă la nevoia unei persoane de a deveni “tot ceea ce este capabilă să devină“, de a ajunge la potențialul ei maxim, ca ființă umana unica. Așadar, învățarea unei limbi străine este mai mult decât un beneficiu, este o necesitate!    

  „Necunoscând limbi străine, nicicând nu vei înțelege tăcerea străinilor.” Este unul din multele citate care pune in evidență importanța pe care trebuie să o acordam unei alte limbi, diferite de cea maternă. În plus, studierea unei limbi străine îți dezvăluie cum gândesc și ce simt alte societăți, care sunt experiențele, valorile și modul în care se exprimă, te pune față în față cu o cultura, pe care, dacă o cunoști, poți vedea mult mai clar propria ta societate, plusurile și minusurile ei.

Cunoașterea a diferite limbi străine aduce oamenii mai aproape și leagă continente, leagă țări, leagă culturi și civilizații. Fără cunoașterea și folosirea limbilor străine nu ar exista alianțe politice, mișcări diplomatice sau relații internaționale.

Ca mijloc comun de comunicare la nivel mondial, neconvențional sau natural, este engleza. Asta se datorează în mare măsură colonizărilor masive din secolele trecute. Asimilarea unei limbi străine de circulație internațională, cum este limba engleza, te va ajuta sa te descurci excelent într-o mulțime de țări din lumea întreagă, fapt care îți va permite să străbați globul în lung și-n lat fără probleme, prin urmare, învățarea unei limbi străine reprezintă o investiție în viitorul tău.  Nu trebuie neglijat faptul că studiul unei limbi străine impune descifrarea unui sistem complex de reguli, structuri și lexic. Învățând gramatică și cuvinte noi, creierul dezvoltă gândirea cognitivă, acesta fiind un beneficiu semnificativ atât pe plan personal, cât și profesional.

De cate ori ai auzit aceasta expresie? Daca nu iți folosești memoria, o vei pierde! Este simplu – cu cat îți folosești mai mult creierul, cu atât funcțiile sale vor performa mai bine. Studiul unei noi limbi necesită nu numai familiarizarea cu un nou vocabular și un nou set de reguli, dar și memorarea și aplicarea acestor cunoștințe. Când învățăm o limbă străină, mușchii creierului se antrenează atât de intens precum mușchii corpului într-o sală de sport. Asta înseamnă că persoanele multilingve au creiere care le permit sa-și amintească de nume, direcții mult mai ușor. Potrivit unui studiu al Universității de Stat din Pennsylvania, SUA, oamenii care sunt multilingvi și care și-au dezvoltat abilitatea de a gândi în diferite limbi devin multitaskers mult mai buni și sunt mai putini stresați la locul de muncă decât persoanele care vorbesc doar o limbă.

Trăim într-o lume în care foarte mulţi oameni spun că vor rezultate, însă rămân corigenți la fapte. Îți place să comunici şi să te informezi? Atunci clar trebuie să știi o limbă străină.

Nu uita: învățarea unei limbi străine îți menține creierul sănătos! Cunoașterea unei limbi străine înseamnă, posibilități mult mai mari de comunicare si acces la culturi noi.

Alege “ Be Educated!”- O fereastră deschisă către o lume întreagă!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top